Verdeler van :

Nieuwe piano's

Silent systeem

Wens je piano te spelen zonder je familie te storen. Dat kan via het silent - systeem.

Lees meer ...

STEMMEN IS EEN NOODZAAK.

stemmenStemmen bevordert de stabiliteit van de piano.

Laat uw piano regelmatig stemmen. Want schommelingen in temperatuur en vochtigheid ontstemmen uw instrument. Ook intensief gebruik beïnvloedt de toonhoogte van uw piano.
We raden je aan om je piano 1 x per jaar te stemmen. Dit bevordert de stabiliteit van je piano.

Soms moet dit in meerdere keren gebeuren, dit indien de toon in erge mate is gezakt. Eens de piano terug op de juiste toonhoogte staat, wordt de piano fijn en stabiel gestemd.
In de stemming is steeds een klein nazicht inbegrepen zoals het afregelen van de pedalen en mechaniek (mits er geen structureel probleem aan het licht komt).

Om de 10 jaar.

Om de tien jaar zou elke piano dan een grondige afregeling van het klavier en mechaniek moeten ondergaan om het maximum van de piano te benutten. De afregeling bestaat uit het volledig vlakleggen van het klavier en regelen van de diepgang van de toetsen.stemmen2

Ook de mechaniek moet volledig afgeregeld worden : stand van de hamerkoppen, afstand van de hamers tot de snaren,.... elk bewegend onderdeel moet worden nagezien en afgeregeld.
Intonatie na het stemmen is het geheim van elke goede technieker en stemmer.  Het is een techniek waarbij men met naalden het oppervlak van de hamerkoppen bewerkt zodat er een herverdeling van de aanslagspanning ontstaat.  Intonatie mag enkel uitgevoerd worden door ervaren stemmers en dit moet volledig op het gehoor gebeuren.  Een slechte intonatie kan de hamerkoppen zelfs vernielen, terwijl een goede de piano vaak een onvermoede rijkdom aan klank geeft. 

 

 

Gegevens

Peter Vanhoe

Veldrijk 9
8530 Harelbeke - Stasegem

Tel : 0473 185 999
BE 0889131197
Mail

 

 

Promoties

Klik hier voor onze promotieactie. Meer piano voor minder geld, zonder kwaliteitsverlies!